Παυλάκης: Δεν αποκλείεται τέταρτο κύμα κορωνοϊού το καλοκαίρι

Παυλάκης: «Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Ανήσυχος για πιθανό τέταρτο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης που μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο κ. Παυλάκης αποδίδει την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη μη τήρηση των μέτρων και τα κορωνοπάρτι. «Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε και προσέθεσε πως «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι, επειδή υπάρχουν και άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούργιος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» είπε ενώ υποστήριξε πως στην Ινδία, με το νέο στέλεχος, προβλέπεται να γίνει σφαγή. «Ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια». Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ