Αποπέμπεται γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών που ενώ έχει παραπεμφθεί για γενετήσια ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου δεν είχε διεκόπη η σύμβασή του.

 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί και, όπως προέκυψε, παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ είχε απορρίψει αρχικά την πρόταση για λύση της σύμβασης. 

 

Το σκεπτικό, κατά πληροφορίες, ήταν πως αν δεν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του και καταγγελθεί η σύμβαση του πριν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, ο διωκόμενος επικουρικός γιατρός θα μπορούσε να κινηθεί σε βάρος του νοσοκομείου με οικονομικές αξιώσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό.


Σημειώνεται πως ο παιδίατρος που είχε προσληφθεί ως επικουρικός στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, παραπέμφθηκε το 2020 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για κακουργηματικές πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανήλικου παιδιού.


Τον περασμένο Νοέμβριο, οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου είχαν εισηγηθεί στη διοίκηση και το ΔΣ να λυθεί η σύμβαση του για σοβαρό λόγο και μάλιστα αζημίως, κάτι ωστόσο που είχε απορριφθεί στη σχετική συνεδρίαση.