Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

 

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος, που μεταφέρθηκε προχθες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο από τους ίδιους τους γονείς, έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα και εγκαύματα πιθανότατα από τσιγάρο. Οι γονείς (19 ετών ο πατέρας και 29 ετών η μητέρα) αρνούνται πως ευθύνονται για τα τραύματα του βρέφους ενώ την ίδια ώρα κόλαφος είναι η μαρτυρία της διοικήτριας του νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου η οποία ανέφερε πως εκτός από εγκαύματα το παιδί είχε και κατάγματα στα πόδια.

 

Η μητέρα και ο πατέρας αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας για την κακοποίηση του ίδιου τους του παιδιού. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr