Την εκτίμηση ότι δεν παραβίασε του κανόνες για την αποφυγή διασπορά του κορωνοϊού εξέφρασε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που παραθερίζει στην Ελλάδα. 

 

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των Βρετανών αλλά και του γιου του, απέναντι στην απόφασή του να ταξιδέψει στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας με τελικό προορισμό την εξοχική του κατοικία στο Πήλιο ο Στάνλεϊ Τζόνσον ανέφερε ότι δεν γνωρίζει για τις αντιδράσεις στη Βρετανία, προσθέτοντας ότι «έχω έρθει εδώ για να περάσω χρόνο ήσυχα και να οργανώσω το σπίτι. Δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ».

 

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στη Βρετανία με μερίδα του Τύπου να ασκεί κριτική στο ότι ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον έφυγε από τη χώρα παρά τη σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, ενώ και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός ερωτήθηκε επίμονα σήμερα από δημοσιογράφο για το θέμα, αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει. «Πρέπει να θέσετε το ερώτημα σε εκείνον», δήλωσε αρχικά ο Βρετανός πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο Νικ Φεράρι και στη συνέχεια, μετά από πίεσή, έκλεισε το θέμα λέγοντας πως δεν θα μπει σε οικογενειακές συζητήσεις. 

 

 

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπογράμμισε ότι δεν ανέβασε τα βίντεο στο Instagram για να δείξει πως περιφρονεί και παραβιάζει τους κανόνες. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον, κατέβασε από το προφίλ του τα δύο βίντεο από την προσγείωση στην Ελλάδα.  

 

«Ήταν πάντα απόλυτα ξεκάθαρο από την ελληνική κυβέρνηση ότι το μόνο που απαγορευόταν ήταν οι αφίξεις με απευθείας πτήσεις από την Αγγλία. Τότε διάβασα στον ελληνικό Τύπο, νομίζω πως ήταν υπουργός Τουρισμού που το επιβεβαίωσε», είπε.

 

«Ήταν πάντοτε πολύ μεγάλη μου χαρά να έρχομαι στην Ελλάδα. Ας ανοίξουμε αυτή την αερογέφυρα όσο πιο γρήγορα μπορούμε», κατέληξε. 

 
Με πληροφορίες από OPEN TV