Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, προκάλεσε η αποφυλάκιση καταδικασμένου για παιδεραστία, έπειτα από 8 χρόνια στη φυλακή.

 

Ο Κρητικός γυμναστής είχε καταδικαστεί σε 400 έτη φυλάκισης, ποινή που πρακτικά εκτίεται σε 25 χρόνια, αλλά στις 22 Απριλίου αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να μην επισκεφθεί το Ρέθυμνο, περιοχή στην οποία είχε κατηγορηθεί ότι ασέλγησε σε βάρος 36 παιδιών.

 

Εξέτισε μόλις 8 χρόνια κάθειρξης, αλλά είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εργάσιμων ημερών, που του έδινε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου ζήτησε όλα τα στοιχεία προκειμένου να μελετήσει τι δυνατότητες υπάρχουν να επιστρέψει ο Κρητικός στη φυλακή.

 

Σε έναν μήνα μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισής του από τον κατά τόπον αρμόδιο εισαγγελέα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή».

 

Ο 52χρονος ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο και προπονητής ομάδα μπάσκετ. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., το φθινόπωρο του 2011 προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του, έπειτα άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς συνελήφθη.

 

Μετά την είδηση της αποφυλάκισής του, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που δεν έχει σωφρονιστεί. «Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», είπε και χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη. «Η δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της. Εκείνος παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια», δήλωσε ακόμη.