Το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής απαντά για τον θάνατο ασθενούς που νοσηλευόταν στο Λοιμωδών

Το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής απαντά για τον θάνατο ασθενούς που νοσηλευόταν στο Λοιμωδών Facebook Twitter
1

Για τον θάνατο περιθαλπόμενης του, που είχε μετακινηθεί προσωρινά στο πρώην Λοιμωδών του Σκαραμαγκά, απαντά με σχετική ανακοίνωση το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το άτομο αυτό φέρεται να ήταν ανάμεσα στους ασθενείς που όπως καταγγέλθηκε τους έδεναν στο Λοιμωδών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, με αφορμή «το σχετικό θόρυβο στον Τύπο», «ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Όπως διευκρινίζει, «η 39χρονη Ζ. ήλθε στη φροντίδα μας σε ηλικία 11 χρόνων και, από τότε, φιλοξενήθηκε σε δομές και ιδρύματα του φορέα, όπως όριζε η ηλικία και η πάθησή της. Επρόκειτο για άτομο που γεννήθηκε με βαρύτατο, σπάνιο σύνδρομο και με σοβαρά συνοδά προβλήματα, όπως αυτό της καρδιακής βαλβιδοπάθειας. Δεν είχε αυτισμό και δεν υπόκειτο σε κανέναν περιορισμό. Στηριζόταν στη βάδισή της ή χρησιμοποιούσε αμαξίδιο για τη μετακίνησή της, εξαιτίας της σωματικής δυσμορφίας και αστάθειας.

»Τα τελευταία χρόνια, ζούσε στο Παράρτημά μας, επειδή αυτό έχει καλύτερη πρόσβαση σε νοσοκομεία και καλύτερη ιατρική φροντίδα. Προ έτους περίπου, η υγεία της είχε σοβαρά επιβαρυνθεί. Την μετακινήσαμε στη Μονάδα του Σκαραμαγκά προσωρινά, επειδή εκεί εργαζόταν νοσηλεύτρια, με την οποία είχε χρόνιο θετικό δεσμό και πράγματι η κα Μπ. και το υπόλοιπο προσωπικό κατάφεραν και επανέφεραν τη Ζ. σε ελεγχόμενη, αλλά σοβαρή κατάσταση. Η κατάστασή της, όμως, παρέμεινε σοβαρή, με συνέπεια να αποφασισθεί, την 1η Μαρτίου, από το ιατρικό επιτελείο του Παραρτήματος η μεταφορά της σε νοσοκομείο, όπου, δυστυχώς, κατέληξε το ίδιο βράδυ».

Σύμφωνα με το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, «από τα παραπάνω, γίνεται προφανές ότι πρόκειται για φυσικό θάνατο ατόμου με σοβαρότατο σύνδρομο και σοβαρότατα προβλήματα».

«Συλλυπούμαστε την οικογένεια, που χρόνια συντρέχει και γνωρίζει καλά τις ενέργειές μας, καθώς και την άξια νοσηλεύτρια κα Μπ., που είχε βαθύ ψυχικό σύνδεσμο με τη θανούσα. Στο πρόσωπό της, τιμούμε όλα τα μέλη του προσωπικού του φορέα μας, που, όπως και σε άλλους φορείς (π.χ. νοσοκομεία), μέσα από τους ανθρώπινους δεσμούς που δημιουργούν με τους ανθρώπους που φροντίζουν, δίνουν ζωή, ελπίδα και παρηγοριά, δημιουργώντας, έτσι, ρωγμές στο πλαίσιο της απρόσωπης ιδρυματικής ζωής. Τα περισσότερα άτομα στη φροντίδα μας, με τα τόσο σοβαρά σύνδρομα, ξεπερνούν κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τους, χάρη και στη φροντίδα του προσωπικού και των γονέων που συνδράμουν το έργο μας» σημειώνει το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής.

«Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας και να σεβαστούν το θάνατο του ανθρώπου και το πένθος όλων όσων αγάπησαν τη Ζ. και υπενθυμίζουμε ότι η συνειδητή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων μπορεί να έχει νομικές συνέπειες», καταλήγει το Παράρτημα.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μαλιστα, ζητάτε νηφαλιότητα στην κριση του ιντερνετικου λαου....μα ο ιντερνετικος λαος εχει δύο ασχολίες, τσόντες και αγανακτηση με τα παντα. Σιγα μην περιμενουν, εχουν νεους λογους να θρεψουν την αγανακτηση τους.