ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Παπαευαγγέλου: Καταργούνται τα self test για εμβολιασμένους

Παπαευαγγέλου: Καταργούνται τα self test για εμβολιασμένους Facebook Twitter
0

Την κατάργηση των self test για εμβολιασμένους ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μετά την συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, καταργούνται τα self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους, αν και έσπευσε να τονίσει πως «όσο κυκλοφορεί ο ιός αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουμε», γι' αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή.

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ανακοινώθηκε επίσης η μη χρήση μάσκας για όλους, σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

«Η χρήση της μάσκας αποτελεί βασικό μέτρο ατομικής προστασίας και δεν θέλουμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες», σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι ισχύει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφορικά με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων, είπε ότι μειώθηκε στα 32 έτη και αυτό οφείλεται στην κινητικότητα των νέων, ενώ τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 4.100 και οι περισσότερες περιφέρειες είναι πράσινες.

Όπως εξήγησε, 1 στους 3 νοσηλευόμενους αφορά σε νέους ανθρώπους, καθώς οι ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ μείωση παρατηρείται και στους θανάτους άνω των 75 ετών. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ