Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία

Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Αύριο η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην 48ωρη απεργία προκηρύσσοντας στάσεις εργασίας ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα από εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Οι ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στα αιτήματα των νοσοκομεικών γιατρών και εργαζομένων είναι μεταξύ άλλων ο διπλασιασμός των μισθών και η αποζημίωσης των εφημεριών, η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών, ο διπλασιασμός προσωπικού και η ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

Στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων είναι και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενώ ζητούν ακόμα να μην συγχωνευτεί/ κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.


.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM