Παιδοχειρουργός: Ο κόσμος έχει μάθει να περιμένει δυο χρόνια για να χειρουργηθεί το παιδί του

Χειρουργείο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων αποτελούν ένα πάρα πολύ σύνθετο πρόβλημα και δεν αρκούν μεμονωμένες προσλήψεις 2-4 ανθρώπων για να λυθεί, υπογράμμισε η παιδοχειρουργός Αγγελική Κρικρή, επιμελήτρια Α του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». 

«Σε πλήρη ανάπτυξη οι αίθουσες είναι δέκα. Δεν μπορούμε να έχουμε ποτέ πλήρη ανάπτυξη, αλλά τουλάχιστον τα μισά μπορούμε να τα αναπτύξουμε», επεσήμανε η γιατρός, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Για να αναπτυχθεί μια αίθουσα χειρουργείου δεν χρειάζεται μόνο ο χειρουργός και ο αναισθησιολόγος, αλλά νοσηλευτές, βοηθοί θαλάμου, καθαριστής, εξήγησε. «Άρα, μιλάμε για μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, για να λειτουργήσει μια χειρουργική αίθουσα», συμπλήρωσε. 

«Ο κόσμος έχει μάθει να περιμένει δύο χρόνια για να χειρουργηθεί και αν δεν μπορεί να περιμένει η νόσος του παιδιού αναγκάζεται να πληρώσει ιδιωτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κρικρή, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της. 

«Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε 800 παιδιά στην εφημερία και κάνουμε 80-100 εισαγωγές. Είναι τεράστια τα νούμερα», ανέφερε περιγράφοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο που εργάζεται. «Δεν μπορεί να λειτουργούν τρία εξωτερικά ιατρεία, με τρεις παιδίατρους και να υπάρχει χρόνος αναμονής 8 και 5 ώρες», συμπλήρωσε.  

«Τα ιδιωτικά (νοσοκομεία) έχουν πληρότητα και μας στέλνουν παιδιά», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται τόσο στο ότι δεν είναι «σωστά χτισμένη» η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όσο και στο γεγονός πως «ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει έναν γιατρό». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ