ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας: Πρώτος θάνατος παιδιού στην Ελλάδα- Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας: Πρώτος θάνατος παιδιού στην Ελλάδα- Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Facebook Twitter
0

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο παιδιού στην Ελλάδα, που συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας. 

Πρόκειται για βρέφος 13 μηνών, που εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική επειδή είχε πυρετό για δύο ημέρες και λόγω «νωθρότητας», ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε στο βρέφος ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δυστυχώς κατέληξε. 

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν δηλωθεί άλλα 11 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, με βάση τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Τα περιστατικά αυτά δεν χρειάστηκε να λάβουν ειδική θεραπεία, δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή και παραμένουν σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στη Βρετανία, έχουν καταγραφεί 920 ανάλογες περιπτώσεις σε 33 χώρες, με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ. Από τα πιθανά κρούσματα που έχουν δηλωθεί παγκοσμίως, τα 45 (5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και τα 18 (2%) κατέληξαν, αναφέρει ακόμη ο ΕΟΔΥ. 

«Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς», επισημαίνει επίσης ο Οργανισμός. 

Ελλάδα
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ