Ορατοί στην Ελλάδα οι δορυφόροι του Έλον Μασκ- Δεκάδες φωτεινές κουκκίδες στον ουρανό

Ορατοί στην Ελλάδα οι δορυφόροι του Έλον Μασκ- Δεκάδες φωτεινές κουκκίδες στον ουρανό Facebook Twitter
0

Διάφορες θεωρίες πυροδότησαν οι δεκάδες φωτεινές κουκκίδες εμφανίστηκαν στον ουρανό πολλών ελληνικών πόλεων, ωστόσο επρόκειτο απλώς για τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ.

Οι φωτεινές κουκκίδες στην ατμόσφαιρα, που κινούνταν σε μια σειρά, αναστάτωσαν τους κατοίκους σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βοΐο, Αλεξάνδρεια, Γιάννενα, Νάουσα, Κύθνο και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, με τα social media να κατακλύζονται από σχετικές φωτογραφίες και απορία τι ακριβώς συμβαίνει. 

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink. 

Η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2021, ενώ στόχος του Έλον Μασκ στα επόμενα χρόνια είναι να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Μερικά από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν:

Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή. Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι φωτεινές κουκίδες πιθανώς να είναι ορατές και απόψε το βράδυ Παρασκευής, περίπου στις 22.00.

Εκτός από την Ελλάδα, οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και άλλες χώρες, όπως στην Αϊόβα των ΗΠΑ, όπου τοπικό μέσο έλαβε δεκάδες κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φωτών να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ