Οι αλλαγές στο Λύκειο - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Οι αλλαγές στο Λύκειο - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΒΗΜΑ" το πόρισμα του πρόεδρου της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Αντώνη Λιάκου, για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών» και δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό. Ως προς την εισαγωγή των φοιτητών, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων. Το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».

Συνολικά έξι μαθήματα θα παρακολουθεί κάθε μαθητής. Από αυτά θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε σε δύο επίπεδα (βασικό και υψηλό).


Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται η συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, αλλά και συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής, Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.


Τέλος, πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM