Οι 11 «κόκκινες» πτήσεις που έφθασαν στην Ελλάδα και τα μοριακά τεστ στους επιβάτες

Οι 11 «κόκκινες» πτήσεις που έφθασαν στην Ελλάδα και τα μοριακά τεστ στους επιβάτες Facebook Twitter
Οι 11 «κόκκινες» πτήσεις που έφθασαν στην Ελλάδα και τα μοριακά τεστ στους επιβάτες (Eurokinissi)
0

Οι πρώτες πτήσεις προσγειώθηκαν χθες στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία». Έντεκα από αυτές χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες» βάσει των κανόνων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή μετά το άνοιγμα των πτήσεων χθες Δευτέρα. Στα δύο κεντρικά αεροδρόμια της χώρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν 39 συνολικά πτήσεις με 3.240 επιβάτες.

Οι 11 από αυτές προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου και χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες».

Οι επιβάτες αυτών των πτήσεων, 1.560 συνολικά, υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο iefimerida, σε μοριακά τεστ ενώ στους ταξιδιώτες των υπολοίπων πτήσεων έγιναν δειγματοληπτικά τεστ, αντίστοιχα.

Οι 11 «κόκκινες» πτήσεις που έφθασαν στην Ελλάδα και τα μοριακά τεστ στους επιβάτες Facebook Twitter
Συνολικά προσγειώθηκαν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 39 αεροσκάφη (Eurokinissi)

Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν στους επιβάτες των 11 «κόκκινων» πτήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Αναλυτικότερα, στο «Ελ. Βενιζέλος» έφτασαν 25 τακτικές πτήσεις και 12 ιδιωτικές πτήσεις ενώ αντίστοιχα στο «Μακεδονία» προσγειώθηκε μία πτήση από το Μόναχο και μία από τη Λάρνακα.

Από τις 25 πτήσεις που προσγειώθηκαν στην Αθήνα, οι 11 «υψηλού κινδύνου» είχαν αναχωρήσει από το Άμστερνταμ (τρεις πτήσεις), από Παρίσι, Ντόχα, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Σόφια, Μιλάνο και Τίρανα.

Σε τουρίστες που φτάνουν από αεροδρόμια εκτός της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ υπάρχει και η σύσταση για 24ωρο αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο διαμονής μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ.

Σύμφωνα με τα επίσημα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εάν κάποιος επιβάτης βρεθεί θετικός παραμένει σε κατάσταση καραντίνας για 14 μέρες στο ξενοδοχείο. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφέρεται σε ξενοδοχείο καραντίνας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για τις πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και εκείνες εντός λίστας EASA γίνεται τεστ σε όλους τους επιβάτες, μία μέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής του ταξιδιώτη (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) έως ότου εκδοθεί το αποτέλεσμα του ειδικού τεστ για τον εντοπισμό του κορωνοϊού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ