Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για την μάχη του με το αλκοόλ.

 

«Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα και όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι» είπε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το τι συμβουλή θα έδινε σε κάποιον που είναι εξαρτημένος εκτίμησε ότι αυτό το άτομο πρέπει αρχικά «να το παραδεχτεί» και να «θέλει να απεξαρτηθεί».

 

«Εγώ είμαι αλκοολικός, παρ' όλο που πολλοί μου λένε ότι "δεν είσαι, αφού δεν πίνεις". Όχι, όλοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι "εγώ είμαι αλκοολικός". Να μην πιω σήμερα, τι θα γίνει αύριο, δεν ξέρω» σημείωσε. 

 

Σε μία πολύ προσωπική εξομολόγηση, μίλησε μεταξύ άλλων και για την σύζυγό του, την οποία είχε γνωρίσει στο μακρινό 1954 στο γυμνάσιο. 

 

«Από τότε άρχισε μια πολιορκία και το 1958 τα φτιάξαμε. [...] Κάποια στιγμή είπαμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε και χωρίσαμε. Μετά από χρόνια, τέλη του '88, αρχές του '89, εγώ ήμουν "μέχρι τα αυτιά" στο αλκοόλ. Η γυναίκα μου συζούσε με έναν άλλο και της είπα ότι "δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Εάν σε μαγεύει ο άνδρας αυτός, θα μείνεις μαζί του, εάν δε σε μαγεύει, έλα να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας"» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.