Στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ανάπτυξη και τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων προς ανατροπή των στερεότυπων και αποφυγή περιθωριοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ κατοίκων της Αθήνας προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.

 

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που βιώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. Όλοι και όλες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους. Να μπορούν να μιλούν και να εκφράζονται όπως επιθυμούν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά του φύλου τους, χωρίς να αισθάνονται την απουσία σεβασμού ή την ύπαρξη απειλής», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων θα λειτουργεί συμβουλευτικά για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων και την αποφυγή κάθε μορφής διάκριση, περιθωριοποίηση, παρενοχλήσεων, άνισης μεταχείρισης και βίας, θα λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή τους και θα συντονίζει την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του προσωπικού στις δομές του δήμου.

 

Από την πλευρά της, η διαπαραταξιακή επιτροπή θα επεξεργαστεί προτάσεις σχετικά με τις αναγκαίες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση:

 

  • Της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές.
  • Της παρενόχλησης και του εκφοβισμού σε όλες τις εκφάνσεις.
  • Της ξενοφοβίας, ομοφοβίας ή τρανσφοβίας μέσω ειρωνικών, κακόβουλων και υβριστικών σχολίων κατά τη συναλλαγή με δημοτικές υπηρεσίες.
  • Της διάπραξης εγκληματικών ενεργειών (άσκηση βίας).