Ο Αμβρόσιος έβγαλε βιβλίο με την «κηδεία» του Τσίπρα στο εξώφυλλο

Ο Αμβρόσιος έβγαλε βιβλίο με την «κηδεία» του Τσίπρα στο εξώφυλλο Facebook Twitter
0

Ένα μοντάζ με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα επέλεξε για το εξώφυλλο του τελευταίου βιβλίου του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της μητρόπολης, το βιβλίο του σεβασμιότατου με τίτλο «Αγία Μου Ορθοδοξία, Ημάρτομεν! Αμαρτήσαμε Διότι Σε Προδώσαμε!», κυκλοφορεί με μία μονταρισμένη φωτογραφία από την εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Φθιώτιδας και Θαυμακού Καλλίνικου, όπου στη θέση του νεκρού εμφανίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, να περιφέρεται από ιερείς του Παλαιού Ημερολογίου πάνω στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο Αμβρόσιος έβγαλε βιβλίο με την «κηδεία» του Τσίπρα στο εξώφυλλο Facebook Twitter

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, «καθώς πλησιάζει η ώρα τής εξόδου» του από την ενεργό διακονία, θα ήθελε το παρόν πόνημα να θεωρηθεί ως «κύκνειο άσμα εντόνου διαμαρτυρίας ενός εν ενεργεία Μητροπολίτου, ο οποίος δεν διστάζει να πει (και να γράψει) τα πράγματα με το όνομά τους, πονώντας για την πνευματική καταστροφή των σημερινών κυβερνώντων αλλά και προσευχόμενος παράλληλα για τη σωτηρία της ψυχής τους».

Στο σύγγραμμα, ο μητροπολίτης λέει πως καταγράφει όσα διαμείφθηκαν στις συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου το 2016 και το 2017, σχετικά με τον διάλογο της εκκλησίας με το υπουργείο παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

«Μολονότι αρχικώς είχε δηλωθεί ότι ο διάλογος αυτός θα γινόταν από μηδενική βάση, ωστόσο πραγματοποιήθηκε με βάση τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία μετατρέπουν τα Θρησκευτικά σε Θρησκειολογία και με αυτόν τον τρόπο καταργούν τον ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό τους. Τα παιδιά μας δεν θα μαθαίνουν για την ορθόδοξη πίστη αλλά θα περιοριστούν σε μία συγκριτιστική διδασκαλία μεταξύ των Θρησκειών, η οποία στην ουσία εξισώνει τον Χριστιανισμό με τα υπόλοιπα θρησκεύματα, μετατρέποντάς τον σε ένα πολιτισμικό φαινόμενο», γράφει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνει πως «έπειτα από είκοσι αιώνες δόξης και μεγαλείου τού χριστιανικού και ελληνικού ιδεώδους, το ελληνοχριστιανικό αυτό ιδεώδες, με τη συνυπευθυνότητα των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ποδοπατήθηκε! Τώρα πλέον ανήκει στην Ιστορία... Οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος! Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας! Και όλα αυτά απολαμβάνοντας τιμές και διακρίσεις από τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες... Έτσι φθάσαμε στην προδοσία της Ορθοδοξίας χωρίς κάποια δυναμική αντίδραση εκ μέρους τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος... Δυστυχώς, ταυτισθήκαμε με τους προδότες τής Ορθοδοξίας μας, συγχρόνως δε και με τους καταστροφείς τής Ελλάδος!».

«Οι άθεοι απλώς κάνουν το καθήκον τους. Πολέμιοι του Θεού ήταν, είναι και θα είναι. Εχθροί τής Πίστεως και της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν!», τονίζει.

«Εάν εμείς οι Αρχιερείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής, τότε η Ορθοδοξία μας θα εξαφανισθεί... Γι' αυτό ακριβώς και η Ελλάδα μας πολύ σύντομα θα παύσει να είναι η κοιτίδα τόσο του Χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού... Προσεύχομαι ικετευτικά και ελπίζω πως δεν θα επαναληφθεί και σήμερα ό,τι συνέβη με τις επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας, προς τις οποίες απευθύνεται μεν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αλλά οι οποίες τελικά εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης».

Το βιβλίο του μητροπολίτη θα διανέμεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο και τα γραφεία της μητρόπολης ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ