Νομική ΕΚΠΑ: Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή

Νομική ΕΚΠΑ: Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Τη διερεύνηση της καταγγελίας του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και ακολούθως να διακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτά της παράνομης βίας αλλά και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών που τίθεται υπό εισαγγελική έρευνα αναφέρεται πως τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καταγγελλόμενο επιτηρητή αρχικά και εν συνεχεία καθηγητή, είναι πολλά, το σοβαρότερο εκ των οποίων φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής, προ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο καθηγητής προσέγγιζε συνεχώς έναν συμφοιτητή τους του οποίου κοιτούσε επίμονα το πάσο προκειμένου, σύμφωνα με την καταγγελία, να συγκρατήσει το όνομά του. Κατά τους καταγγέλλοντες την ίδια μέρα, ο εκπαιδευτικός φέρεται να του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media συστήνοντας τον εαυτό του ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Η καταγγελία αναφέρει ότι έκτοτε ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

Αποκορύφωμα της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς είναι, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, την αποστολή μηνύματος από τον καθηγητή προς τον φοιτητή στο οποίο ρωτούσε «εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;». Όταν ο παραλήπτης του μηνύματος, σύμφωνα με την καταγγελία, τρομοκρατημένος «μπλόκαρε» τον καθηγητή του, εκείνος τον «έκοψε» από το μάθημα με βαθμολογία 2.

Στην ανακοίνωση των φοιτητών περιγράφεται η δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του και τονίζεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ