Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι εκδορές στη Μαλένα και η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι εκδορές στη Μαλένα και η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας Facebook Twitter
0

Τη δική της απάντηση για τις αμυχές στο πρόσωπο ενός εκ των νεκρών παιδιών, επιχείρησε να δώσει χθες η μητέρα των τριών ανηλίκων από την Πάτρα που πέθαναν αιφνίδια. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στον απόηχο της καταγγελίας του Ταξίαρχου ε.α Θανάση Κατερινόπουλου, η μητέρα αναφέρθηκε στις εκδορές που εντοπίστηκαν στα κόκαλα της μύτης της Μαλένας. 

«Δε θέλω να εκτίθεμαι και δε θέλω να ακούγονται ανακρίβειες και κάτι που να παραπλανά την κοινή γνώμη. Ως προς τις αμυχές, επειδή έχουν ακουστεί διάφορες εκδοχές, οι δύο εκδορές είναι ακριβώς κάτω από τα μάτια, στα κόκαλα της μύτης της Μαλένας. Σ’ εκείνο το σημείο δεν μπορεί να κλείσει η μύτη και να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο που λένε. Η ιατροδικαστής μου είπε ότι αυτό μπορεί να έγινε από νύχι, μπορεί να της το κάναμε και εμείς οι ίδιοι την ώρα του μπάνιου. Αλλά έχουν περάσει και χρόνια και δεν θυμάμαι από τι μπορεί να προκλήθηκε. Με την Ίριδα έχω βίντεο και φωτογραφία το ίδιο βράδυ και ένα βράδυ πριν που δείχνει ότι έχει ένα έκζεμα από τα σάλια και την πιπίλα. Μας είχε δώσει και κρέμα η παιδίατρος γι’ αυτό».

Η Τζωρτζίνα και η «προφητική» ζωγραφιά

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για το κατά πόσο υπάρχουν ζωγραφιές του 9χρονου, μεγαλύτερου κοριτσιού, η μητέρα απάντησε: «Είχα μία ζωγραφιά την οποία κάποιος μου την πήρε μέσα από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα είχε ζωγραφίσει τρία αγγελάκια και έγραφε από κάτω «η μαμά μου κάνει ένα μεγάλο ααα και πέφτει κάτω». Αυτό έγινε μετά το θάνατο και της μπέμπας. Τότε είναι που έκλεισα ραντεβού στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού, γιατί είχε μεγάλο πόνο και δεν εκφραζόταν. Δεν πρόλαβε όμως να πάει.»

Τι λέει μάρτυρας «κλειδί» για το βρέφος

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη Φως στο Τούνελ μίλησε με μάρτυρα «κλειδί» που ήταν παρών κατά τη μεταφορά του βρέφους στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

«Ήταν ένα μωρό που δεν είχε ζωτικά σημεία, ούτε αναπνοή ούτε κυκλοφορία και προσπαθούσαμε να κάνουμε ανάνηψη. Στα βρέφη δε γίνεται αντιληπτό αμέσως ότι δεν αναπνέουν και αυτό υπέθεσα την πρώτη στιγμή που το είδα. Κι άλλη φορά έχω πάει σε παιδάκι που δυστυχώς το βρήκε νεκρό η μαμά του ενώ κοιμόταν. Δεν καταλαβαίνει η μαμά καμιά φορά αν κοιμάται το παιδί ή αν αναπνέει. Και συνήθως το αντιλαμβάνονται όταν είναι αργά. Δεν διακρίναμε κάτι στο βρέφος που να μας έκανε εντύπωση με την πρώτη εικόνα. Ήμασταν επικεντρωμένοι στο να κάνουμε ανάνηψη και δεν εξετάσαμε τίποτα άλλο. Αν είχε κάποια κάκωση ή κάτι άλλο, πιστεύω θα το βλέπαμε».

Ερωτηθείς για το εάν η Τζωρτζίνα, ήταν παρούσα στο συμβάν, είπε: «Θυμάμαι ένα κοριτσάκι, το οποίο ήταν αμίλητο. Παρακολουθούσε όσα συνέβαιναν χωρίς να μιλάει, ήταν τρομαγμένο, ήταν χαμένο. Συνέβαιναν όλα μπροστά του. Έμοιαζε σοκαρισμένο. Μετά μάθαμε ότι και το παιδάκι αυτό είχε την ίδια κατάληξη.»

Οι αναρτήσεις στα social media

Το 2015, η μητέρα δήλωνε νοσηλεύτρια στα social media, συμβουλεύοντας μια γυναίκα για τον κατάκοιτο πατέρα της: «Είμαι νοσηλεύτρια και μπορώ να σου πω κάποια πράγματα. Θα μιλάει με νοήματα στην αρχή θα βήχει και θα σκουπίζεται στο λαιμό και θα πρέπει να προσέχετε την υγιεινή σε αυτή την περιοχή του σώματός του. Γενικά θα είναι μία δύσκολη κατάσταση για τον ίδιο και τους οικείους του. Εύχομαι κουράγιο, δύναμη, υγεία και γρήγορη ανάρρωση».

Για τις γνώσεις της γύρω από τη νοσηλευτική λέει τώρα: «Δεν έχω κάποια σχέση με τη νοσηλευτική. Τελείωσα απλώς ένα τεχνικό λύκειο σαν βοηθός νοσηλευτή.»

Όσο για τα σεμινάρια εγκληματολογίας που είχε εγγραφεί: «Είχα γραφτεί στην Πάντειο για να παρακολουθήσω εγκληματολογία. Είχε μία ενότητα: “Στο μυαλό ενός δράστη”, αλλά δεν πρόλαβα να την δουλέψω γιατί έγιναν όλα αυτά με την Τζωρτζίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ