ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Νέα τροπή στην υπόθεση Μαυρίκου- Τι λένε οι εμπειρογνώμονες για τα αίτια του δυστυχήματος

Νέα τροπή στην υπόθεση Μαυρίκου- Τι λένε οι εμπειρογνώμονες για τα αίτια του δυστυχήματος Facebook Twitter
0

Ένας μοιραίος συνδυασμός, αυτός της μηχανικής βλάβης μαζί με την κατάσταση της υγείας του Παναγιώτη Μαυρίκου, φέρεται να κρύβεται πίσω από το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του εκδότη, εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από την μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, ο γιος της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και γιατροί του είχαν χορηγήσει φάρμακα που έριχναν την πίεσή του. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό ήταν που τον οδήγησε και στον θάνατο καθώς "δεν άντεξε η καρδιά του". 

Ειιδικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Alpha, αστυνομία και εμπειρογνώμονες έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Σύμφωνα με τα ευρήματα, είναι περισσότερο πιθανό το αυτοκίνητο να τυλίχθηκε στις φλόγες από μηχανική βλάβη, πιθανότατα στο σύστημα τροφοδοσίας. Ήδη μηχανικά τμήματα του τζιπ έχουν σταλεί στη Γερμανία προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά εργαστήρια της Πόρσε. Τα αποτελέσματα αναμένεται να συσχετιστούν και με τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και από το Χημείο του Κράτους. 

Ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό του Παναγιώτη Μαυρίκου είπε από την πρώτη στιγμή πως ο θάνατος επήλθε από καθολική απανθράκωση. Τώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αν η φαρμακευτική αγωγή προκάλεσε απώλεια αισθήσεων μέσα στο τζιπ. 

Την ίδια στιγμή, ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως τα στοιχεία που πρόεκυψαν «επεξεργάζονται επιστημονικά σε κάθε λεπτομέρεια» και απαιτούν χρόνο. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα σημειώνει πως «προς αποφυγή της διασποράς πεπλανημένων ειδήσεων θα δοθεί στο γραφείο μας κοινή συνέντευξη τύπου των κ.κ. Κούγια, Ραυτογιάννη και Διαμαντή, όπου θα τεθούν υπ' όψιν όλων όλα όσα έχουν αναδειχθεί», ενώ την Τρίτη, 21/06/2016 θα δοθεί και συνέντευξη τύπου στο δικηγορικό γραφείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Το δικηγορικό μας γραφείο, το οποίο, ως γνωστόν, έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής της οικογενείας του αειμνήστου Παναγιώτη Μαυρίκου, στην υπόθεση όπου διερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα η τυχόν διάπραξη του ποινικού αδικήματος της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ανακοινώνει τα εξής:

Μετά τη διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας, την οποία διενήργησαν με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των διορισθέντων πραγματογνωμόνων, οι τεχνικοί μας σύμβουλοι κ.κ. Ραυτογιάννης Γεώργιος και Διαμαντής Νικόλαος, ανευρέθηκαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, όσο και οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος επεξεργάζονται επιστημονικά σε κάθε λεπτομέρεια.

Από χθες, 14/6/2016, άρχισε και η πραγματογνωμοσύνη στο τζιπ τύπου Porsche Cayenne, το οποίο οδηγούσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Μαυρίκος, όπου όπως έχουμε πληροφορηθεί, κι εκεί ανευρέθηκαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία.

Επειδή η επιστημονική επεξεργασία όλων αυτών των ευρημάτων απαιτεί ικανό χρόνο ώστε να αποφευχθούν εσφαλμένες ερμηνείες. Επειδή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των ερευνών των πραγματογνωμόνων, την κύρια έρευνα διεξάγει καθημερινώς το Τμήμα κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου καλούνται και καταθέτουν ως μάρτυρες όλα τα πρόσωπα τα οποία ευρίσκονται είτε στο άμεσο, είτε στο απώτερο περιβάλλον του αειμνήστου Μαυρίκου. Επειδή σήμερα σε κοινή σύσκεψη του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια με τους τεχνικούς μας συμβούλους κ.κ. Ραυτογιάννη Γεώργιο και Διαμαντή Νικόλαο έχουν αναδειχθεί πολύ σημαντικά θέματα.

Για το λόγο αυτό απεφασίσθη προς αποφυγή της διασποράς πεπλανημένων ειδήσεων να δοθεί στο γραφείο μας κοινή συνέντευξη τύπου των κ.κ. Κούγια, Ραυτογιάννη και Διαμαντή, όπου θα τεθούν υπ' όψιν όλων όλα όσα έχουν αναδειχθεί. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Τρίτη, 21/06/2016 και ώρα 15:00 στο δικηγορικό μας γραφείο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ. 55, στον 3ο όροφο».

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ