Σκάνδαλο Siemens: Νέα παρέμβαση Ντογιάκου- Εξετάζει αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση

Γραφεία Siemens Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, για το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στο σκάνδαλο της Siemens, προκειμένου να εξετάσει αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση. 

O κ. Ντογιάκος ζήτησε να του διαβιβαστεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόφαση του Εφετείου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση ή όχι, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Πρόσφατα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Σήμερα, με τη νέα παραγγελία του, ο κ. Ντογιάκος ζητά από τον κ. Ζήση να ερευνήσει άλλο ένα σημαντικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο αφορά και πάλι την παραγραφή. 

Συγκεκριμένα, παρήγγειλε στον αντιεισαγγελέα να ερευνηθεί εάν συνέβαλαν στην παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής. 

«Πέραν τούτων, να ελέγξετε αν και σε ποιο βαθμό συνετέλεσαν στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων της εν λόγω υπόθεσης και οι επελθούσες, κατά καιρούς νομοθετικές μεταβολές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα με τους νόμους 4619/2019, 4637/2019 και 4855/2021», αναφέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ