ΤΩΡΑ

MyPhoto: Έρχεται εφαρμογή για όλα τα κρατικά έγγραφα που απαιτούν φωτογραφία

MyPhoto: Έρχεται εφαρμογή για όλα τα κρατικά έγγραφα που απαιτούν φωτογραφία Facebook Twitter
0

Το MyPhoto, μια εφαρμογή που αφορά έγγραφα για τα οποία απαιτείται φωτογραφία και ο ψηφιακός ταχογράφος είναι ανάμεσα στα βήματα που ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το προσεχές διάστημα. 

Το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμες δύο ακόμη υπηρεσίες, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος. 

«Η ψηφιακή έκδοση κάρτας ταχογράφου που θα διευκολύνει ουσιαστικά τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι πλέον θα την εκδίδουν εύκολα και γρήγορα μέσω του gov.gr. Κατά δεύτερον, το MyPhoto.gov.gr, μια οριζόντια εφαρμογή που θα αφορά σε όλα τα κρατικά έγγραφα, όπου απαιτείται φωτογραφία και θα διευκολύνει επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και πολίτες», εξήγησε ο κ. Χριστόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ. 

Το MyPhoto

Τα κρατικά έγγραφα που απαιτούν φωτογραφία του πολίτη- όπως η άδεια οδήγησης- θα υποστηριχθούν οριζόντια από τη δημιουργία της εφαρμογής MyPhoto.gov.gr, η οποία θα απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους. 

Με αυτή την πλατφόρμα οι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης των φωτογραφιών των πολιτών στο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud), ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» τα ψηφιακά αρχεία ή και να δώσουν το δικαίωμα στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να τα χρησιμοποιήσουν.

Ο ψηφιακός ταχογράφος 

Σε ό,τι αφορά στον ψηφιακό ταχογράφο, αναμένεται να μπει σε λειτουργία στο gov.gr η διαδικασία έκδοσης κάρτας για τους επαγγελματίες οδηγούς. 

Με την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου ταυτοποιείται ο οδηγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επιτρέπεται η αποθήκευση δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητα του, διασφαλίζοντας με αυτό τρόπο την οδική ασφάλεια. 

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι επαγγελματίες θα μπορούν να εκδώσουν την κάρτα χωρίς τη μετάβαση σε Διευθύνσεις Μεταφορών των περιφερειών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε και στην ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος που έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, σημειώνοντας ότι μέσα σε 15 ημέρες έχουν γίνει περίπου 1.000. 

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ