Μπουτάρης: Στις εκλογές ψήφισα τον Μητσοτάκη, τον εκτιμώ πάρα πολύ

Μπουτάρης: Στις εκλογές ψήφισα τον Μητσοτάκη, τον εκτιμώ πάρα πολύ Facebook Twitter
0

Στην αποκάλυψη ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αιτιολογώντας την επιλογή του στην κάλπη ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm100 είπε πως «τον Μητσοτάκη τον ξέρω από παλιά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, έχει ξεκάθαρο μυαλό, τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, το λέω χωρίς να ντρέπομαι, τον ψήφισα γιατί πιστεύω πως ήταν το αντίβαρο της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε επί ΣΥΡΙΖΑ». Ο τέως δήμαρχος ξεκαθάρισε παράλληλα, πως δεν ψήφισε ποτέ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας του άρεσε αρχικά.

«Στην αρχή πίστευα στον Τσίπρα, πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Αλλά λίγο η οικονομική κρίση λίγο ο Βαρουφάκης τα έκαναν μαλιά κουβάρια. Ο Τσίπρας την τελευταία στιγμή κατάφερε και κατάλαβε σε ποιον κόσμο ζει. Διότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου. Κατάλαβε ότι για να χτυπήσεις το 'σύστημα' δεν είναι τόσο απλό. Όμως αυτή ήταν η λογική του Τσίπρα και της παρέας του, να χτυπήσουν το 'σύστημα'. Αλλά δεν χτυπιέται εύκολα το 'σύστημα'. Ή θα πρέπει να προσαρμοστείς και σιγά σιγά σαν Δούρειος Ίππος να το χτυπήσεις ή θα φας τα μούτρα σου».

Ερωτηθείς για το εάν το κεφάλαιο «πολιτική» έχει κλείσει για εκείνον ο κ. Μπουτάρης είπε πως «ό,τι είχα να κάνω το έκανα στην πολιτική. Δεν επιδιώκω καμία απολύτως πολιτική θέση. Είχα πάντα μια διάθεση να ανακατεύομαι στα κοινά, ανακατεύθηκα στο δήμο, φτάνει».

Ο τέως δήμαρχος παραδέχθηκε ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα του δημάρχου. «Το πρώτο σοκ ήταν όταν μάζεψα τα πράγματά μου. Στη συνέχεια προσπάθησα να αποτοξινωθώ απ' ό,τι έκανα τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Τότε ξυπνούσα το πρωί και ήξερα τι είχα να κάνω για τους επόμενους έξι μήνες. Μετά τον Αύγουστο, πέρυσι, ξυπνούσα και έλεγα 'τι έχω να κάνω σήμερα;'. Αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα κατάθλιψης, ας πούμε, αλλά επειδή δεν είμαι καταθλιπτικός τύπος προσπαθώ να το διασκεδάσω. Έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα περισσότερα βιβλία απ' όσα έχω διαβάσει τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ερωτηθείς για την έως τώρα θητεία του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα ο κ. Μπουτάρης είπε πως «δεν θέλω να κρίνω οτιδήποτε γίνεται παρ' όλο που ορισμένα πράγματα με ενόχλησαν, με ενόχλησαν που δεν συνεχίστηκαν, όπως για παράδειγμα η περαιτέρω πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, τα πασσαλάκια που ξηλώνονται κ.ο.κ. Όμως, κάθε δήμαρχος έχει την προσωπικότητά του, έχει το όραμά του για την πόλη, δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνω τώρα την δημαρχία Ζέρβα. Ας κάνει ό,τι σκέφτεται να κάνει, ας τα πει όμως και τι σκέφτεται να κάνει κι όχι μόνο γενικόλογα, 'τι ωραία που θα 'ταν να ήταν ωραία η πόλη' κι από κει και πέρα ο κόσμος θα τον κρίνει στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα να κρίνω τον διάδοχό μου».

Τέλος, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τις προσεχείς εξελίξεις όσον αφορά το Μουσείο Ολοκαυτώματος για το οποίο θα ξαναγίνει, όπως είπε, νέα συνάντηση στο Διοικητήριο με την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για την ίδρυση της «κιβωτού του ελληνικού αμπελώνα και οίνου» στο Τατόι που, όπως είπε, αποτελεί ένα παλιό του όνειρο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ