Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο- Στόχος να «σπάσει» τα ισόβια

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος Facebook Twitter
Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Φωτ.: SOOC)
0

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί ξανά σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και 11ετή κάθειρξη για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά. 

Μετά την εκφώνηση της υπόθεσης στις 20 Φεβρουαρίου και την κλήρωση των ενόρκων, η δίκη διεκόπη για σήμερα καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε αλλάξει δικηγόρο και η νέα συνήγορος είχε ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί. Όμως και εκείνη παραιτήθηκε έπειτα από λίγες ημέρες

Σήμερα ο 35χρονος που δολοφόνησε την σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς και σκότωσε τον σκύλο τους στις 11 Μαΐου 2021 θα προσέλθει στο δικαστήριο με τον δικηγόρο που είχε μετά την σύλληψή του, ο οποίος τον είχε εκπροσωπήσει και στην πρώτη δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Προσδοκά να «σπάσει» τα ισόβια 

Στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσδοκά να «σπάσει» τα ισόβια που του επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό. 

Πρωτόδικα δεν έπεισε ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ, ούτε ότι δικαιούνται αναγνώρισης ελαφρυντικού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, δολοφόνησε την Καρολάιν Κράουτς όταν η σύζυγός του άρχισε να σκέφτεται και να συζητά τη «διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους» έχοντας «προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας». 

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όλα συνέβησαν σε καβγά και ότι ήταν εν βρασμώ. Οι δικαστές έκριναν ότι η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά ήταν σχεδιασμένη, οργανωμένη και εκτελεσμένη μεθοδικά από τον δράστη.

Η 20χρονη Καρολάιν είχε έναν αγωνιώδη θάνατο, σύμφωνα με τη δικογραφία. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε στο κεφάλι της ένα μαξιλάρι επί έξι λεπτά. Παρά τις προσπάθειές της να γλιτώσει, ο δράστης δεν χαλάρωσε στιγμή την πίεση.  

Στη συνέχεια, ακούμπησε την κόρη τους στην πλάτη της νεκρής μητέρας, κρέμασε τον σκύλο από τη σκάλα και ειδοποίησε την Άμεση Δράση ισχυριζόμενος ότι στο σπίτι στα Γλυκά Νερά είχε γίνει ληστεία και φόνος. Επί 37 ημέρες έδινε καταθέσεις για τους δράστες της υποτιθέμενης ληστείας, μέχρι τελικά να συλληφθεί. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ