Μπακογιάννης: Από αύριο κλείνουν τα φώτα τη νύχτα στο Δημαρχείο της Αθήνας

Μπακογιάννης: Από αύριο κλείνουν τα φώτα στο Δημαρχείο της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

«Πρέπει να κάνουμε οικονομία και να δώσουμε το καλό παράδειγμα» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ενημερώνοντας ότι από αύριο πιλοτικά κλείνουν τα φώτα στο Δημαρχείο της Αθήνας.

«Οι δήμοι δεν πρέπει να δημιουργήσουν ένα άλλοθι, έχουμε κρίση άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας» είπε μεταξύ άλλων.

«Ξεκινάμε το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για τον ηλεκτροφωτισμό, που προβλέπει ότι θα αλλάξουμε τα φώτα και θα βάλουμε led, 46.000 φωτιστικά σε όλη την πόλη. Τι κερδίζουμε; Πρώτον καλύτερο φως.

»Επίσης, εξοικονόμηση 60%, και τρίτον όλο αυτό ελέγχεται αυτόματα. Όταν χαλάει μία λάμπα θα το βλέπουμε στο καντράν και θα μπορεί αυτόματα να πηγαίνει το συνεργείο.

»Είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Θα μπορούσε να έχει τον τίτλο καλωσήλθατε στον 21ο αιώνα» είπε μεταξύ άλλων.

Για τα σχολεία ανέφερε ότι ο δήμος επιθυμεί την αποκέντρωση. «Πέρα από την καθιερωμένη δόση, βγάλαμε μία έκτακτη χρηματοδότηση για τα σχολεία» είπε.

Σημείωσε ότι ο δήμος μπαίνει στα σχολεία και αλλάζει τα φώτα με λάμπες led.

»Δε μπορεί να καίει το air condition και να είναι αναμμένα τα φώτα όταν είναι άδειο το κτίριο. Και από αύριο θα κλείνουμε τα φώτα στο Δημαρχείο στην Κοτζιά τη νύχτα. Τα εξωτερικά φώτα, αλλά κάπου πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα.

»Όταν ο άλλος στο σπίτι του κάνει οικονομίες εμείς τι θα κάνουμε; Τους ωραίους;» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει καμία γειτονιά στο σκοτάδι, δεν υπάρχει περίπτωση να κρυώσει κανένα παιδία στο σχολείο» διευκρίνισε.

«Η πόλη έχει ανάγκες, παιδικές χαρές, γηπεδάκια. Να ανακαινίσουμε όλα τα γηπεδάκια της πόλης. Ασφαλτοστρώσεις, πάμε για 1.100. Πεζοδρόμους και μία σειρά από άλλα έργα» είπε παραθέτοντας το έργο του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά στην εγκληματικότητα, είπε ότι υπάρχει τεράστιο θέμα στο κέντρο. «Χρειαζόμαστε περισσότερες δυνάμεις», είπε.

«Η Αθήνα πονάει» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι έχουν πολύ καλή συνεργασία με την αστυνομία αλλά ότι χρειάζονται περισσότεροι αστυνομικοί.

Καταλήγοντας επισήμανε τις 3 δράσεις του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη:

1) Κοινωνικό φροντιστήριο για όλους

2) Ήδη 3.000 παιδιά θα πάρουν τα σχολικά τους

3) Στα δημοτικά ιατρεία δωρεάν εξετάσεις για παιδιά έως 16 ετών.

Είμαστε σε μία φάση που πρέπει να είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον, είπε κλείνοντας.

Με πληροφορίες του OpenTv

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ