Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένας 14χρονος, που έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια προπόνησης της ομάδας του σε γήπεδο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

 

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com, το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Π.Ο Μουδανιών.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι γνώσεις των προπονητών σε θέματα άμεσης βοήθειας και η άμεση κινητοποίηση γιατρών, που είτε κλήθηκαν είτε ήταν παρόντες, συνέβαλαν να επανέλθει ο 14χρονος.

 

«Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί», ανέφεραν άνθρωποι της ακαδημίας μιλώντας στο xalkidikipolitiki.com.

 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομάδας του ΠΟ Μουδανιών, το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο για περίπου μισή ώρα.