Μητσοτάκης: Δύο νέοι κάθετοι άξονες στην Εγνατία, χωρίς διόδια

Μητσοτάκης: Δύο νέοι κάθετοι άξονες στην Εγνατία, χωρίς διόδια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
0

«Η Εγνατία Οδός, σύντομα θα αποκτήσει δύο νέους κάθετους άξονες, οι οποίοι θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, που τους απαλλάσσει από διόδια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα- Αμφίπολη.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, η δημοπράτηση συμπεριλαμβάνει και την υποχρέωση του αναδόχου να συντηρεί τα συγκεκριμένα έργα για 27 χρόνια, προσθέτοντας ότι «οι δρόμοι αυτοί αποκτούν ευρωπαϊκές προδιαγραφές εξυπηρετώντας χιλιάδες οδηγούς» και τόνισε πως «έτσι σπάει και η απομόνωση των συγκεκριμένων δύο περιφερειακών ενοτήτων».

«Τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν δύο στόχους: Ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, ώστε να φέρουμε την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καλύτερη καθημερινότητα», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Επιπλέον επανέλαβε ότι τα εν λόγω έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι βάσει του σημερινού σχεδιασμού ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των νέων οδικών αξόνων θα απαιτούνται 10 λεπτά λιγότερα για την απόσταση Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και 30 λεπτά λιγότερα για την απόσταση Δράμα - Αμφίπολη.

«Ξεκινώ από το αυτονόητο, ταχύτερα ταξίδια. Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και τα 30 λεπτά για τον οδικό άξονα Δραμα-Αμφιπολη.»

Σημείωση: Το άρθρο έχει διορθωθεί καθώς στην πρώτη του μορφή περιελάμβανε μία εσφαλμένη πληροφορία που είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με την τελευταία δήλωση του υπουργού Κώστα Καραμανλή. (επισυνάπτεται screenshot). 

Μητσοτάκης: Δύο νέοι κάθετοι άξονες στην Εγνατία, χωρίς διόδια Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ