Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ιερείς και εργαζόμενους στους ναούς

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ιερείς και εργαζόμενους στους ναούς Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε ιερείς και εργαζομένους στους ναούς τάχθηκε εκ νέου ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη δυσμενών μέτρων, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου.

«Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε την Τετάρτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά τη διάρκεια της οποίας, του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως ο ίδιος είχε κρατήσει από την αρχή αυτή τη στάση, εκφράζοντας την άποψη πως «θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Κράτος ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικά να εμβολιαστούν».

«Ο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν διαθέτει κοινό νου»

Ερωτηθείς σχετικά με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφασή του να μην εμβολιαστεί, λέγοντας πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου. «Βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ δεν δίνεις το παράδειγμα της σωτηρίας;» διερωτήθηκε.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στους ναούς, ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που παρουσιάζει η διαδικασία ως προς την τήρησή τους.

Παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία, όπως είπε, τάσσεται υπέρ των μέτρων, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ελλάδα / Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM