Μίκης Θεοδωράκης: Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του στην κηδεία και την ταφή του, αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Μίκης Θεοδωράκης: Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του στην κηδεία και την ταφή του, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη δεν θα έχει καμία ανάμειξη στις διαδικασίες για την κηδεία και την ταφή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. 

Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της κηδείας του, με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Το δικαστήριο απαγόρευσε στην κόρη, τον γιο και τη σύζυγο του μουσικοσυνθέτη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Με την απόφασή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία. 

Ουσιαστικά, το δικαστήριο αποδέχθηκε όσα είχε εκφράσει ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Οι πολίτες «αποχαιρετούν» τον Θεοδωράκη 

Από χθες, εκατοντάδες πολίτες αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη

Η σορός του μουσικοσυνθέτη εκτίθεται σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη. 

Σήμερα, το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10:00 ως τις 19:00, και αύριο, Τετάρτη από τις 10:00 ως τις 14:00. Την ίδια ημέρα θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά.

Την Πέμπτη (9/9) στις 13:00 στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ