Το drone του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στην Ζάκυνθο, προκειμένου να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως το νησί για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών.


Η αποστολή του drone αποφασίστηκε από το Αρχηγείο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το νησί κρίθηκε «υψηλού κινδύνου» καθώς συνεχώς εντοπίζονται νέα πύρινα μέτωπα, ενώ το νησί καίγεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια και οι αρμόδιες αρχές έχουν εκφράσει τις υποψίες τους για εμπρηστές στο νησί.

 

Ενδεικτικά μέσα σε δύο μέρες καταγράφηκαν τουλάχιστον δύο πυρκαγιές, μία στην περιοχή Κοιλιομένος στη βόρεια πλευρά του νησιού και καίει δασική έκταση και η άλλη και στο Καταστάρι της Ζακύνθου.

 

Το drone θα πραγματοποιεί πτήσεις όλες τις ώρες για τις επόμενες ημέρες, μέχρι νεωτέρας διαταγής και η εικόνα από την κάμερα του θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.


Υπενθυμίζεται ότι οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταχθεί από φέτος, στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr