Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
1

Σύγχρονο, πράσινο και εστιασμένο στο να προσφέρει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία και πρόταση, το Cambas Park αποτελεί μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Κάντζα, ορόσημο για την ανάπτυξη ακινήτων.


Η φιλοσοφία του πρότζεκτ που αναπτύσσεται στο Master Plan, συνδυάζει τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία με χώρους γραφείων, εστίασης, φιλοξενίας και εμπορίου σε έναν πολυχώρο που θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά.

Μέσα από το Master Plan του έργου, εξασφαλίζεται η ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής ταυτότητας του οινοποιείου Καμπά ενώ το Cambas Park θα περιλαμβάνει σύγχρονους και υψηλής ποιότητας χώρους γραφείων, εμπορικά καταστήματα και σημεία εστίασης, εγκαταστάσεις φιλοξενίας, αθλητισμού και ευεξίας, καθώς και πλήθος δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Το Cambas Park, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο έως τρία έτη, μετά την ολοκλήρωση και των τελικών διαδικασιών για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αποτελεί το κεντρικό real estate project για τη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, REDS.

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ Facebook Twitter

Η πλατεία, το υγρό στοιχείο και οι υποδομές


Δεσπόζουσα θέση στο Cambas Park κατέχει η Κεντρική Πλατεία, ένας εκτενής ανοιχτός χώρος στον οποίο θα κυριαρχούν το πράσινο, το υδάτινο στοιχείο, διαδρομές περιπάτου, καθώς και μεγάλος αριθμός καθιστικών χώρων. Η Κεντρική Πλατεία, στο μέσο της οποίας θα αναπτυχθεί τεχνητή λίμνη, προβλέπεται να φιλοξενεί πλήθος υπαίθριων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Η πλατεία θα περιλαμβάνει επίσης ανθόκηπο, αστικό αγρό, οικολογικό κιόσκι, πάρκο skate, καθώς και ένα αμφιθεατρικό πάρκο για την ανάπαυση των επισκεπτών και την παρακολούθηση εκδηλώσεων.


Αρκετοί θα είναι επίσης τόσο οι υπαίθριοι όσο και οι στεγασμένοι χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων διαδρομές στίβου που θα διατρέχουν καθέτως την Κεντρική Πλατεία, ενώ στο πλάνο εντάσσεται πλησίον της τεχνητής λίμνης και η ύπαρξη εστιατορίου, καφέ, μουσείου οινοποιίας, καθώς και μίας εκκλησίας. Παράλληλα, προβλέπεται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου, το οποίο θα συνδυάζει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα, με εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, κέντρο ευεξίας, καθώς και ένα περιστοιχισμένο από βλάστηση συνεδριακό κέντρο.


Τα υπόλοιπα κτήρια της ανάπτυξης θα συνδυάζουν αρμονικά σύγχρονους και ευέλικτους χώρους γραφείων και εμπορικά καταστήματα, ενώ θα αναπτυχθεί και συγκρότημα κινηματογράφων και χώρων εστίασης, το οποίο θα βρίσκεται παρακείμενα του αμφιθεατρικού πάρκου και αντιδιαμετρικά του ξενοδοχείου.

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ Facebook Twitter


Μια διαφορετική φιλοσοφία για την καθημερινότητα και το εργασιακό περιβάλλον

Αποσκοπώντας στην προσέλκυση κορυφαίων, διεθνών και εγχώριων, επιχειρήσεων, η REDS προσεγγίζει καινοτόμα την πρόταση για τους χώρους γραφείων. Για την ανάπτυξη των χώρων εμπνεύστηκε από τις κορυφαίες διεθνώς προδιαγραφές εργασιακού περιβάλλοντος που έχουμε δει σε κτήρια γραφείων πολυεθνικών τεχνολογικών κολοσσών.


Η φιλοσοφία αυτή στηρίζεται στην αρχή πως η παραγωγικότητα συνδέεται με το εργασιακό περιβάλλον, την ευζωία και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Με άξονα αυτή την αρχή, οι χώροι γραφείων στο Cambas Project ακολουθούν μια βιώσιμη και ευέλικτη προσέγγιση, βάσει της οποίας ο χώρος εργασίας μετατρέπεται σε έναν πιο ανοικτό και κοινωνικό χώρο, για να προσφέρει προστιθέμενη αξία στους εργαζομένους και τους επισκέπτες με πληθώρα κοινόχρηστων παροχών που ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και την προσωπική φροντίδα.


Το γραφείο μετατρέπεται έτσι σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα χώρο εργασίας και συγκεκριμένα σε έναν χώρο γνωριμίας και δικτύωσης με άμεση πρόσβαση στις εμπορικές αναπτύξεις. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους εργαζομένους η δυνατότητα να συνδυάζουν καθημερινές δραστηριότητες και ώρες εργασίας, μέσα σε ένα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον. Αντίστοιχα, τα εμπορικά καταστήματα, τοποθετημένα στα ισόγεια επίπεδα των χώρων γραφείων, συνδέονται άμεσα με την Κεντρική Πλατεία, διασφαλίζοντας δημόσιους χώρους που χαρακτηρίζονται από αλληλεπίδραση και συνεχή κίνηση στη βάση των κτηρίων.

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ Facebook Twitter


Οι αρχές της Βιωσιμότητας στον πυρήνα της ανάπτυξης


Ακολουθώντας τις σύγχρονες και αναγκαίες απαιτήσεις, η βιωσιμότητα όχι απλά δεν παραγκωνίστηκε αλλά εδώ πρωταγωνιστεί σε κάθε πτυχή της ανάπτυξης του ακινήτου.

Όλα τα κτήρια του Cambas Park προβλέπεται να επιτυγχάνουν τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές αέριων ρύπων και ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, εξασφαλίζοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση LEED.

Παράλληλα, προτεραιότητα θα δοθεί στην εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες του πάρκου, ενώ ο βιώσιμος χαρακτήρας του project ενισχύεται ταυτόχρονα από τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων, τη χρήση πιστοποιημένων δομικών υλικών, τεχνολογιών επεξεργασίας και ανακύκλωσης υδάτων και απορριμμάτων, καθώς και τους ανοιχτούς «πράσινους» χώρους που ενθαρρύνουν τις «πράσινες» μετακινήσεις και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ Facebook Twitter


Τα μεγέθη και οι λεπτομέρειες της ανάπτυξης


Η στρατηγική τοποθεσία του έργου (εύκολη πρόσβαση από κάθε σημείο της Αττικής, εγγύτητα στο αεροδρόμιο, πιθανή σύνδεση με μελλοντικές επεκτάσεις οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου), αναμένεται να αναδείξει το πρότζεκτ σε  σημαντικό πόλο έλξης πολυεθνικών και εγχώριων επιχειρήσεων, καθώς και επισκεπτών από κάθε σημείο της Αττικής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της REDS, η ημερήσια επισκεψιμότητα του Cambas Park υπολογίζεται σε 4.000 άτομα, με τα ετήσια έσοδα από μισθώματα να εκτιμώνται σε 23 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με το Master Plan, το 18% της συνολικής έκτασης αντιπροσωπεύει δομήσιμη επιφάνεια, το 60% αφορά σε χώρους πρασίνου, ενώ το 22% σε χώρους στάθμευσης.

Αναφορικά με το μείγμα των χρήσεων, υπολογίζεται πως από τα 138.815 τ.μ. της επιφάνειας του Cambas Park, τα 79.700 τ.μ αντιστοιχούν σε νέες κτηριακές αναπτύξεις, ενώ 53.115 τ.μ. σε υπαίθριους χώρους και πλατείες.

Τα νέα κτήρια που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν χώρους γραφείων (51.220 τ.μ.), ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο (εμβαδού 12.180 τ.μ.), καθώς και εμπορικούς χώρους (16.400 τ.μ.).

Ταυτόχρονα, σε έκταση 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούνται χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτήρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία πρόκειται να αποκατασταθούν για να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις, εμπλουτίζοντας αισθητά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ανάπτυξης.

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ Facebook Twitter

 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ