Μάχη με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα - Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο

Μάχη με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα - Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν και οι δύο πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα.

Στα Βίλια η φωτιά έκαψε τουλάχιστον τρία σπίτια (εξοχικές κατοικίες σύμφωνα με κατοίκους), στον Άγιο Γεώργιο, και η εικόνα επιδεινώνεται καθώς οι φλόγες προσέγγισαν το κατάφυτο όρος «Πατέρα» με πυκνό δάσος. Από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου έως και το «Κρύο Πηγάδι» έχει κοπεί τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και η υδροδότηση σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Στην περιοχή πνέουν ριπές ανέμων που αγγίζουν ακόμα και τα έξι μποφόρ. Το δυτικό μέτωπο κινείται προς το Κρύο Πηγάδι ενώ ο άνεμος έχει νότια κατεύθυνση. Στο ανατολικό μέτωπο, δίνεται μάχη από τα εναέρια μέσα για να προστατευθούν τα Βίλια. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε όλα τα σημεία. 

Στο Μαρκάτι, στην Κερατέα η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την ΕΡΤ αλλά η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη. Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί από τον λόφο έκαψε πρώτα με χαμηλή βλάστηση και έφτασε σε αυλές αρκετών σπιτιών. Πολλοί κάτοικοι έμειναν πίσω να βοηθήσουν παρά την εντολή εκκένωσης. Αυτή την ώρα καίγεται δασική έκταση και πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Το μέτωπο καίει στις παρυφές του χωριού. 

Μάχη με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα - Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Facebook Twitter
Μάχη με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα - Κάηκαν σπίτια στον Άγιο Γεώργιο Facebook Twitter

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο Μαρκάτι Κερατέας επιχειρούν, 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 40 οχημάτων. καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικοπτέρων από τη Ρωσία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (4) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 χοημάτων συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ