ΤΩΡΑ

Μαγιορκίνης για σχολεία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 10 ετών

Μαγιορκίνης για σχολεία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 10 ετών Facebook Twitter
Μαγιορκίνης για σχολεία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 10 ετών (Eurokinissi)
0

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 10 ετών είναι το επικρατέστερο σενάριο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι αυτό είναι βασικό σημείο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Νομίζω η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία με πλήρη κανονικότητα χωρίς μάσκες, δεν υπάρχει» τόνισε μεταξύ άλλων ενώ επισήμανε ότι ένα άλλο σενάριο είναι η «εκ περιτροπής διδασκαλία, πάλι με μάσκες».

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολίων για τον κορωνοϊό ο κ. Μαγιορκίνης, δήλωσε πως είναι πολλά τα εμβόλια που έχουν βγει, αλλά όλα είναι σε επίπεδο πειραματικών δοκιμών.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο της Ρωσίας, επισήμανε ότι δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του. Άρα, δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί ακόμα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ως την εύρεση του εμβολίου, ο κ. Μαγιορκίνης, σύστησε υπομονή, συνεργασία και τήρηση των μέτρων. Εκτίμησε δε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο περίπου στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021.

Σχολιάζοντας τις μελέτες που δείχνουν κάποια μετάλλαξη του ιού, εξήγησε πως σε εργαστηριακές μόνο συνθήκες, ο ιός δείχνει μεγαλύτερη μολυσματικότητα, η οποία δε σχετίζεται με την παθογένεια. «Εάν ο ιός πολλαπλασιάζεται στη μύτη και το στόμα είναι περισσότερο μολυσματικός και λιγότερο παθογόνος. Όταν πολλαπλασιάζεται στον πνεύμονα, συμβαίνει το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά .

Κρίνοντας δε, τα νέα μέτρα κατά της διασποράς σχολίασε ότι δεν έχει υπάρξει καμία καθυστέρηση στο χρόνο επιβολής τους, ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί από την κίνηση της επιδημίας τις επόμενες ημέρες.

Με πληρφορίες του Mega

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ελλάδα / Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Η ανάλυση από τα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, εκεί από όπου ξεκίνησε και κατέληξε το μαύρο σκούτερ την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού
LIFO NEWSROOM