Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου στη Λάρισα, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού. 

 

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».


● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.


Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).


Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για 10 ημέρες από τις 6π.μ της Δευτέρας (10/8) έως και την Πέμπτη (20/8).

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως ένας γάμος στην περιοχή του Αμπελώνα, θεωρείτο πως συνδεόταν με την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή. Θετικός στον κορωνοϊό είχε βρεθεί και ένας ιερέας που είχε δώσει το παρών στο γαμήλιο τραπέζι ενώ ένας 70χρονος και μία 63χρονη έχουν διασωληνωθεί. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr