Κύκλωμα trafficking: Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του - Επιζώσα αποκαλύπτει τα όσα έζησε

Κύκλωμα trafficking: Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του - Θύμα αποκαλύπτει τα όσα έζησε Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΛΑΣ
0

Νεότερα στοιχεία όσον αφορά στην εξάρθρωση κυκλώματος trafficking έρχονται στο φως.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 11 μελών του κυκλώματος, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αμαρυλλίς», ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στο trafficking δεκάδων γυναικών, κυρίως από τη Λατινική Αμερική.

Η αστυνομία διέσωσε συνολικά 51 γυναίκες που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης από τα μέλη του κυκλώματος.

Πώς άρχισε η έρευνα

Κατά πληροφορίες, η έρευνα άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ένοικος πολυκατοικίας, στην οποία το κύκλωμα διατηρούσε διαμέρισμα, παρατήρησε έντονη κινητικότητα.

Είδε, ειδικότερα, να μπαίνουν και να βγαίνουν πολλές γυναίκες, κάτι που κίνησε υποψίες.

Όπως αποδείχθηκε, τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στα θύματά τους πως θα μείνουν στην Ελλάδα για τρεις μήνες και θα βγάλουν σημαντικά ποσά.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, απείχε καθώς όταν προσγειώνονταν στη χώρα, τις μετέφεραν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για ελάχιστα χρήματα, λέγοντάς τους πως τους χρωστάνε για το ταξίδι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, έπεφταν θύματα απειλών και εξευτελισμού ακόμα και όταν ήταν άρρωστες και τους «έκοβαν» πρόστιμα 100 ευρώ.

Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος ξέπλεναν τα κέρδη τους σε αγορές νέων οίκων ανοχής, ενώ είχαν στήσει και μία μεσιτική επιχείρηση για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Τα κέρδη που αποκόμισαν από τη δράση τους ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική.

«Μας κακομεταχειρίζονταν και μας εξευτέλιζαν»

Επιζώσα του κυκλώματος αναφέρθηκε στα όσα βίωσε την περίοδο που αναγκάστηκε να εκδίδεται.

«Μας είχαν πει ότι θα κάνουμε ένα με δύο ραντεβού την ημέρα και πως σε τρεις μήνες θα βγάζαμε 20.000 ευρώ. Μας κακομεταχειρίζονταν και μας εξευτέλιζαν ακόμη και όταν είχαμε προβλήματα υγείας» φέρεται να είπε στην αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ίδια σημείωσε πως αν πρότειναν σε κάποια συμπατριώτισσά τους να ταξιδέψει στην Ελλάδα, τους έδιναν 300 ευρώ. «Αν προτείναμε σε άλλη κοπέλα να έρθει από την Κολομβία στην Ελλάδα, μας έταζαν αμοιβή 300 ευρώ» φαίνεται να είπε, ειδικότερα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ