Ηράκλειο: Πληροφορίες για κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών - Δεν επιβεβαιώνει ο ΕΟΔΥ

Κρήτη: Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό φέρεται να εντοπίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσους της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών, το οποίο είχε νοσήσει και με κορωνοϊό πριν από λίγους μήνες, αναφέρουν πληροφορίες του Cretapost, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνουν ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε τα ΠΑΓΝΗ/Βενιζέλειο.

Ποια η κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κρητικού μέσου, πριν από λίγες ημέρες το μικρό παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο. Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του. Στην περίπτωση που οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500 τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

Δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες το νοσοκομείο και ο ΕΟΔΥ

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής τόσο το νοσοκομείο, όσο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» από τον ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κανένα τέτοιο περιστατικό στα νοσοκομεία της Κρήτης. Δεν αποκλείεται το αγοράκι να παρακολουθείται από ιδιώτη παιδίατρο, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίζεται να έχει ενημερώσει τις επίσημες υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας.

Δεν επιβεβαιώνεται κανένα ύποπτο κρούσμα οξιάς ηπατίτιδας σε νοσοκομείο της Κρήτης ανέφεραν στην ΕΡΤ οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Χαλκιαδάκης Γιώργος και του Βενιζελείου Νοσοκομείου Τερζάκης Κωνσταντίνος.

Την είδηση που μετέδωσε το cretapost.gr διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Με πληροφορίες από Cretapost, ΕΡΤ και Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ