Κορωνοϊός - Σχολεία: Ανεμβολίαστο το 20% με 25% των εκπαιδευτικών – Ποιοι δεν θα διδάσκουν

Κορωνοϊός - Σχολεία: Ανεμβολίαστο το 20% με 25% των εκπαιδευτικών – Ποιοι δεν θα διδάσκουν Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σημειώνοντας πως ένα ποσοστό 20 με 25% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο κατά της covid-19.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διεμήνυσε ότι «όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Μάλιστα, αναφερόμενη στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δήλωσε πως υπάρχει μέριμνα για να μην μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν καθηγητές.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, είτε αυτά είναι Δημοτικά, είτε Γυμνάσια και Λύκεια, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης και οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ» τόνισε.

«Δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι που εμβολιάστηκαν» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν έγκαιρα γνωστά, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης στα σχολεία, πέραν των εμβολιασμών.

«Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση» υπογράμμισε η Ζέτα Μακρή.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM