Κορωνοϊός: Σε καραντίνα Σχιστό, Μαλακάσα, Ελαιώνας - Προβληματισμός για τις κλειστές δομές

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα Σχιστό, Μαλακάσα, Ελαιώνας - Προβληματισμός για τις κλειστές δομές Facebook Twitter
0

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων καθώς, λόγω μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας, καθίσταται δυσκολότερη η ιχνηλάτηση.

Χθες, σε καραντίνα μπήκαν οι δομές φιλοξενίας στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα.

 

Η απόφαση για τον υγειονομικό αποκλεισμό ελήφθη από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης. Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στις τρεις δομές φιλοξενίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομές προσφύγων και μεταναστών. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και η εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

17 κρούσματα στη Μόρια

 

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στη Μόρια, έχουν βρεθεί 17 κρούσματα κορωνοϊού στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ. Ο Οργανισμός έχει κάνει 2.000 τεστ στο ΚΥΤ της Μόριας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.

«Στη Μόρια σήμερα έχουμε 17 κρούσματα σε 1.600 τεστ που έγιναν ως αποτέλεσμα αυτού που επέστρεψε», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος για τον 40χρονο Σομαλό πρόσφυγα- το πρώτο κρούσμα στη Μόρια- ο οποίος είχε φύγει από τη Λέσβο αλλά γύρισε. «Είναι ανησυχητικό και γι΄ αυτό χρειάζονται κλειστά κέντρα με περισσότερο ωφέλιμο χώρο ανά αιτούντα άσυλο. Αυτοί που έχουν άσυλο πρέπει να είναι εκτός κέντρων και το εφαρμόζουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον Alpha.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και πέντε νέους θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.663. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ