ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 στην Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Δύο εισαγόμενα κρούσματα της υποαλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που εντοπίστηκαν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προερχόμενοι από το εξωτερικό και των οποίων σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα του ελέγχου τους που ήταν θετικά. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό στη χώρα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι η υποπαραλλαγή αυτή ονομάζεται και stealth γιατί δεν ανιχνεύεται εύκολα και εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου. Πρόκειται δε, για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον.

«Ο ένας από τους δύο κλάδους, τον ονομάσαμε και stealth, “κρυφό κλάδο”, επειδή έχει μια μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιούμε για την ανίχνευσή του. Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον στη Νορβηγία αυτός ο κλάδος έχει επεκταθεί.

»Ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Το κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό είναι ακόμα νωρίς να το πούμε, γιατί δεν το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και μπορεί τυχαία ο ένας κλάδος να επεκταθεί στη μια χώρα και τυχαία σε κάποια άλλη χώρα να δημιουργήσει μια επέκταση» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM