Οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στο Κορδελιό έσπασαν σήμερα την καραντίνα και, βγαίνοντας από τα σπίτια τους, χόρεψαν στην μέση του δρόμου.

 

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, περίπου 25 άτομα διαφόρων ηλικιών, φαίνονται να έχουν βγει στο δρόμο, από τα γύρω κτίρια και να χορεύουν, παρά την απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεων. Περίοικοι ακούγονται να τους χειροκροτούν από τα μπαλκόνια ενώ άλλοι τους μαγνητοσκοπούν. 

 

Κορδελιό: Κάτοικοι βγήκαν από τις πολυκατοικίες και χόρεψαν στη μέση του δρόμου, παρά την καραντίνα

 

Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για συναθροίσεις δέκα ατόμων και άνω, αντιστοιχεί σε 1.000 ευρώ ανά άτομο. Μάλιστα παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν πως, σε ακραίες περιπτώσεις, προβλέπεται ακόμα και αυτόφωρο, με βάση το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

 

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, παραμένουν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετακινήσεων και συνωστισμού. 

 

Μεταξύ άλλων, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί στα 300 ευρώ για κάθε άσκοπη μετακίνηση ενώ η κατ' εξαίρεση μετακίνηση "Β4" για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη («Μετακίνηση 4»), θα ελέγχεται ενδελεχώς από τους αστυνομικούς ώστε να αποφευχθούν επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών. Οι επικεφαλής των κλιμακίων έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς να μην δέχονται δικαιολογίες και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και οι οδηγοί να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην «βάση» τους.

 

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση ή απόπειρα εξαπάτησης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων του οχήματος καθώς και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.