Σε εξέλιξη είναι πορεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Κλειστές παραμένουν αυτή την ώρα η Λ. Βασ. Αμαλίας από την Διάκου, η Πειραιώς από το ύψος της Ιεράς Οδού, στο ρεύμα προς Ομόνοια και η Αθηνάς, από το ύψος της Σοφοκλέους. Έντονη κίνηση και χαμηλές ταχύτητες των οχημάτων σημειώνονται στους γύρω δρόμους. 

 

Με κεντρικό σύνθημα «η ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους, αλλά ολόκληρη την κοινωνία», τα πέντε σωματεία των εργαζομένων στην εθνικής σημασίας επιχείρηση κάλεσαν και τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία προς το Σύνταγμα.

 

Κατά τους ίδιους, οι αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση δεν θα επηρεάσουν μόνον τους 1.200 εργαζομένους, αλλά και περίπου 20.000 οικογένειες στη Στερεά Ελλάδα και στη Δυτική Μακεδονία που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την επιχείρηση. 

 

Στην πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της διοίκησης και των εργαζομένων με τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να επανεξετάσει το σενάριο του 2014, που προέβλεπε τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ, με στόχο την πώληση των κερδοφόρων τμημάτων της μέσα στο 2020. 

 

«Υπάρχουν ξένα συμφέροντα, τα οποία θέλουν να καρπωθούν τον εθνικό μας πλούτο και η κυβέρνηση είναι ενορχηστρωτής στο έγκλημα», τονίζουν στο κοινό κάλεσμά τους το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα (ΣΕΛ), η ένωση εργαζομένων στα μεταλλεία της Εύβοιας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων «Αγιος Ιωάννης», το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ σε Καστοριά και Σέρβια και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.  «Η ΛΑΡΚΟ έχει αναπτυξιακές προοπτικές, που θα δημιουργήσουν εθνικό πλούτο και νέες θέσεις εργασίας», τονίζουν οι ίδιοι.