Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς αντιεξουσιαστές και συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Η συγκέντρωση με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια, ωστόσο ξεκίνησε λίγο μετά τις 8. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με σύνθημα «Άδεια τώρα στον Δ. Κουφοντίνα».

 

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη πιθανών επεισοδίων, ενώ λόγω της πορείας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας στους δρόμους από τους οποίους θα περνούν οι διαδηλωτές.

 

«Η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα για την πορεία αλληλεγγύης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο ένδεκα φορές ισοβίτης της 17 Νοέμβρη κάνει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημά του για έβδομη κατά σειρά άδεια, συντασσόμενο με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα, καθώς τον έκρινε ως «ικανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr