«Κλείδωσε» η παράταση κυκλοφορίας για τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα

«Κλείδωσε» η παράταση κυκλοφορίας για τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα – Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων Facebook Twitter
eurokinissi
0

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα με στόχο της ανάσχεση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα.

Δεδομένου ότι έχει καταγραφεί έντονη «κόπωση» των πολιτών που οδηγεί σε μη τήρηση των μέτρων, η επιτροπή εισηγήθηκε την παράταση κυκλοφορίας για τις 9 το βράδυ για τα Σαββατοκύριακα.

Η εν λόγω εισήγηση σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσε», ενώ αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι θέτουν επί τάπητος και τα υπόλοιπα μέτρα.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 19:00 για τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο αναμένεται να ξεκινάει στο εξής από τις 21:00.

Πρόθεση της κυβέρνησης αλλά και επιστημόνων είναι και η κατάργηση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων. Έτσι, η μετακίνηση των πολιτών για την άσκησή τους με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 εκτιμάται ότι θα μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο στην οικεία περιφερειακή ενότητα και όχι μόνο εντός του δήμου.

Τέλος, από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου είναι πιθανόν κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων/ινστιτούτα αισθητικής να ανοίξουν τις πόρτες τους με αυστηρούς κανόνες, όπως την προϋπόθεση ραντεβού. Άλλωστε όπως έχει παρατηρηθεί οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες έστω κι αν δεν προβλέπεται, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα διάδοσης του ιού. Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξουν για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των τεστ.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Δύσκολο 48ωρο για Αττική και άλλους 7 νομούς

Ελλάδα / Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Δύσκολο 48ωρο για Αττική και άλλους 7 νομούς

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο όμως μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να διατηρηθούν θερμοκρασίες 6 με 8 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή
NEWSROOM
Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο

Ελλάδα / Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Λύτρα

«Έχουμε φθάσει σε απύθμενα βάθη θράσους αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μια συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα»
NEWSROOM