Κιλκίς: Καταγγελία εργαζομένων για σοβαρούς κινδύνους και άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο

Κιλκίς: Καταγγελία εργαζομένων για σοβαρούς κινδύνους και άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο Facebook Twitter
0

Άθλιες συνθήκες αλλά και σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί το κτίριο του νοσοκομείου στο Κιλκίς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι μετά από περιστατικό πτώσης σοβά σε είσοδο του κτιρίου.


Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» ενώ καταγγέλλουν από σοβαρές ελλείψεις στην ενεργητική πυροπροστασία, μέχρι και απουσία αντι-ηλεκτροπληξιακών διακοπτών σε μεγάλα τμήματα του κτιρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Την Κυριακή 16/06/2019 και ώρα 18:45 μ.μ. κατέρρευσε σοβάς οροφής στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το περιστατικό συνέβη σε είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937). Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στην ίδια πτέρυγα την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την 05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

 

Κιλκίς: Καταγγελία εργαζομένων για σοβαρούς κινδύνους και άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο Facebook Twitter

Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.


Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας. Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεται εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις δύο (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π. Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων.

Με πληροφορίες από Seleo

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ