Κικίλιας: Υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού σε όλους τους γιατρούς - νοσηλευτές που επιστρέφουν από άδεια

Κικίλιας: Υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού σε όλους τους γιατρούς - νοσηλευτές που επιστρέφουν από άδεια Facebook Twitter
0

Υποχρεωτικά θα είναι τα τεστ για κορωνοϊό σε όλο το ιατρικό προσωπικό της χώρας που επιστρέφει από άδεια καλοκαιρινών διακοπών. 

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εστάλη ειδική εγκύκλιος που αφορά πρακτικά όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας - από νοσοκομείο και κέντρα υγείας μέχρι τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ). 

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

Τα πρόσφατα ενδονοσοκομειακά κρούσματα έχουν προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές αρχές με 4 από αυτά να αφορούν επαγγελματίες υγείας στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς και 6 γιατρούς σε δύο νοσοκομεία της Λάρισας. 

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στις 6 Αυγούστου που προειδοποιούσε πως τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα. Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως έχουν νοσήσει πάνω από 413 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM