Υποχρεωτικά θα είναι τα τεστ για κορωνοϊό σε όλο το ιατρικό προσωπικό της χώρας που επιστρέφει από άδεια καλοκαιρινών διακοπών. 

 

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εστάλη ειδική εγκύκλιος που αφορά πρακτικά όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας - από νοσοκομείο και κέντρα υγείας μέχρι τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ). 

 

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

 

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

 

Τα πρόσφατα ενδονοσοκομειακά κρούσματα έχουν προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές αρχές με 4 από αυτά να αφορούν επαγγελματίες υγείας στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς και 6 γιατρούς σε δύο νοσοκομεία της Λάρισας. 

 

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στις 6 Αυγούστου που προειδοποιούσε πως τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα. Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως έχουν νοσήσει πάνω από 413 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr