Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, καθώς σήμερα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ 2.702 μολύνσεων, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

 

«Στην Αττική η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι πια στο κόκκινο, είναι στο βαθύ κόκκινο. Ως εκ τούτου περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, ενός σχεδίου που είχαμε εκπονήσει στο υπουργείο Υγείας ως ακραίο σενάριο πέρυσι τέτοια εποχή, ενός σχεδίου που εφαρμόσαμε εν μέρει στη μεγάλη πίεση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα το Νοέμβριο, και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας. 

 

«Σήμερα έχουμε αρνητικό ρεκόρ 2.702 κρουσμάτων στη χώρα μας για το 2021, εκ των οποίων στην Αττική τα 1.270. Στις ΜΕΘ έχουμε 431 διασωληνωμένους. Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών το σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του, πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», συνέχισε.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε 348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική, ενώ το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο  αποκλειστικά σε covid.  

 

Επίσης το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά  αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Ο υπουργός Υγείας  έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr