Κιβωτός του Κόσμου: Ύποπτοι για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Ύποπτοι για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Facebook Twitter
0

Ο εισαγγελέας έκρινε υπόπτους για τέλεση κακουργηματικών πράξεων τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του, Σταματία Γεωργαντή, όσον αφορά στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού προς την Οικονομική Αστυνομία, το ζευγάρι των άλλοτε κορυφαίων στη διοίκηση της Κιβωτού, καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Οργανισμού, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το υπό έρευνα αδίκημα της απιστίας αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.

Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Μετά τη λήψη των εξηγήσεων του ιδρυτή και της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν πρόεδρος της ΜΚΟ, οι καταθέσεις τους θα επιστρέψουν στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασίσει αν για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία ώστε να οδηγηθεί σε κύρια ποινική διερεύνηση ή αν θα πρέπει να κλείσει με αρχειοθέτηση.

Ο πατέρας Αντώνιος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά από έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων καταγγελιών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM