Την προφυλάκιση του 55χρονου επιχειρηματία από τον Βόλο, που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, παραπλάνηση και ασέλγεια κατά 15χρονης, αποφάσισαν ομόφωνα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κέρκυρας, μετά την πολύωρη σημερινή απολογία του.

 

Ο 55χρονος, που συνελήφθη το Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την 15χρονη ανήλικη που τον συνόδευσε από τον Βόλο για ολιγοήμερες διακοπές, με τη συγκατάθεση, όπως φέρεται, της 40χρονης μητέρας της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Τοπικά μέσα μεταδίδουν πάντως ότι η μητέρα της ανήλικης φέρεται να τα «γυρίζει». Έτσι, από εκεί που έλεγε στους αστυνομικούς πως είχε δώσει τη συγκατάθεσή της στον επιχειρηματία για να πάρει την ανήλικη κόρη της και να πάνε διακοπές στην Κέρκυρα, πλέον υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τίποτα. Τονίζει, μάλιστα, πως η κόρη της αποφάσισε να πάει μαζί του χωρίς να την ενημερώσει, και όπως λέει, αν το γνώριζε δεν θα έδινε την έγκρισή της γι' αυτό το ταξίδι.

 

Η 40χρονη μητέρα της ανήλικης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας μετά την σύλληψή της στον Βόλο, και θα οδηγηθεί αύριο το μεσημέρι στον ανακριτή Κέρκυρας προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες που τη βαρύνουν μέχρι αυτή την ώρα, είναι αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.