Για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των παιδιών αλλά και τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα αν εντοπιστεί κρούσμα σε σχολείο μίλησε μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός, υπάρχουν δύο παράγοντες που διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή. Από τη μία υπάρχει το εμβόλιο και από την άλλη οι αυξημένοι έλεγχοι για τον κορωνοϊό. 

 

«Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε γονέα και θέλω να σας πω ότι αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω πρώτα απ'όλα για να προστατεύσω τα ίδια τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

 

«Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να παρέχουμε και τα δύο [...] Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών» είπε. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ίδια «αν κάποιος μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα τα παιδιά που είναι γύρω του θα καταλήξουν να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα».

 

«Ακολουθούμε τη διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές [...] Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος» απάντησε η Υπουργός σε ερώτηση για ενδεχόμενους φόβους των γονέων αν υπάρχει κρούσμα στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους. 

 

Σε κάθε περίπτωση, σε ερώτηση για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών αν υπάρξει κρούσμα επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, η Υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.