ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά οικόπεδο στο Μάτι - Με εντολή Μητσοτάκη

Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά οικόπεδο στο Μάτι - Με εντολή Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
1

«Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι, 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού», αναφέρει άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Συνεργεία καθαρίζουν από το πρωί οικόπεδο στο Μάτι από τα εύφλεκτα υλικά που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του πρωθυπουργού.

«O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις τη Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά οικόπεδο στο Μάτι - Με εντολή Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Σκέρτσος: Η επιχείρηση ξεκίνησε

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο υφυπουργός Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε την Παρασκευή με τη συμμετοχή ιδιωτών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο υφυπουργός έγραψε χαρακτηριστικά: «Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ένα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, Avax».

«Η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία (Lafarge, Titan) συμμετέχει στην προσπάθεια. Θα παραλάβει και θα επεξεργαστεί κατάλληλα, με δικό της κόστος, τα υλικά αυτά, έτσι ώστε να απορροφηθούν ασφαλώς στην παραγωγική της διαδικασία», πρόσθεσε.

Ελλάδα
1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια