Βίντεο στο οποίο καταγράφεται η καταδρομική έφοδος ομάδας κουκουλοφόρων σε σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου Ιndymedia.

 

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο η ομάδα που έκaνε την έφοδο αναφέρει:

 

«Πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων , συνεισφέροντας όπως θέλουμε και όπως μπορούμε στο να απελευθερώσουμε την γειτονιά μας από την παρουσία των μικρών καπιταλιστικών τεράτων που λέγονται ΟΚ super market.

 

 

Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε και μας ευχαριστούν όλες επιθέσεις που γίνονται από τους συντρόφους μας ενάντια στην καταστολή που βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από τους μισθοφόρους του κράτους,τους λεγόμενους μπάτσους. Στις επιθέσεις ενάντια στον εξευγενισμό της περιοχής από ακριβά και πολυτελή μαγαζιά και καφετέριες κ.α...

 

Αντιλαμβανόμαστε τα Εξάρχεια ως ένα επαναστατικό πεδίο αντίστασης και πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο και μεγάλη αντίθεση να συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση. Δεν δεχόμαστε και είμαστε εχθρικοί με κάθε μορφή τροφοδοτήσεως του καπιταλισμού. Ο εξευγενισμός είναι εδώ λοιπόν, μια έμμεση επίθεση για να διαβρώσουν, να διεισδύσουν και να δηλητηριάσουν τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Έχει συμβεί πολλές φόρες στο παρελθόν και σε πολλά μέρη..Συνέβη για παράδειγμα στην Plaza de Sol στην Μαδρίτη.Μια πλατεία εξεγερσιακού περιβάλλοντος κατέληξε σε lifestyle σημείο συνάντησης.

 

Σταματήστε την εισβολή σας στην γειτονιά μας, στους συντρόφους μας, στις καταλήψεις μας και ανοίξτε τα τιποτένια καπιταλιστικά σας τέρατα κάπου αλλού, αλλιώς κάθε επόμενη φορά θα αυξάνεται και η αντίσταση.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr